De la talla de la màniga

La FSP/ PSOE ens diu avui que:
"carecía de talla política necesaria para formar parte de las listas electorales"


Obviament el significat de qualssevol expressió ve donat per l'us concret que se'n fa.. pero no es ociós preguntarse si els portaveus de la FSP/ PSOE, (donada la seva destacada trajectoria en les professions ) podrien haver arribat a usar la expressió "talla" per anal.logia amb el seu contexte profesional o social d'origen, i no pas polític. Per exemple:

talla .
(De tallar, cortar).

2. f. Estatura o altura de las personas. (Per en Chamizo, per exemple, significaria que no tindria condicions per a la pasarel.la)
4. f. Medida convencional usada en la fabricación y venta de prendas de vestir.( i poca màniga en general...)
6. f. Cantidad o premio que se ofrece por el rescate de un cautivo o la prisión de un delincuente. (Pels caps de la Ugeté, per exemple, podria significar que, cas de resultar electe, algú podria haver-se podrit a la trena sense que li paguessin la fiança)
7. f. Cantidad de moneda que ha de ser producida por cierta unidad de peso del metal que se acuñe. (pels bancaris com en Gustinet hauria volgut dir que, cas de resultar electe, no haurien quadrat els números )
8. f. En el juego de la banca, en el del monte y en otros, mano (lance entero).(idem de idem)
9. f. Tributo señorial o real que con diversas aplicaciones y motivos se percibía en la Corona de Aragón. (poca solvencia per l'exigible d'exercicis anteriors ...)
10. f. Medicina. Operación cruenta para extraer los cálculos de la vejiga. (Pels del mon sanitari com Campillo, hauria volgut dir que ni una pedra del ronyó li haurien tret)
11. f. rur. Ar. Tara o tarja, para ajustar cuentas.(com el 8 pero a la ruralia)



Sequitur..